првог викенда у септембру

Хиподром

Пожаревачки хиподром је један од најстаријих спортских објеката у Србији. Његова изградња започета је 1892. године, а прве трке на њему су одржане већ наредне године.
Налази се на удаљености од око 3 км од центра града и простире се на површини од око 50 ха.
Изузетно је погодан за организовањесвих врста коњичких такмичења.
Спортски део чине две тркачке стазе: галопска (травната стаза) дуга 1550 м, касачка стаза (са шљакастом подлогом) дуга 1400 м са скакалиштем за препонске утакмице.
Обе тркачке стазе и скакалиште су „А“ категорије. Спортски део хиподрома краси и бетонска трибина која прима до 10.000 гледалаца.
 

Почасни председник организационог одбора

53. Љубичевских коњичких игара.

Председник Републике Србије
господин
Томислав Николић

53. Љубичевске коњичке игре

Овогодишње Љубичевске коњичке игре, чији је врхунац Љубичевски вишебој, су се дефинитивно показале као прекретница у начину организације како пратећих манифестација, тако и догађаја на хиподрому. Потрудили смо се да 53. ЉКИ превазиђу све претходне. Манифестацију су отворили председник Србије Томислав Николић и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, а посетиоци су аплаузима поздрављали знамените личности […]

0 comments

Свечани дефиле

Свечани дефиле учесника кроз град представља почетак Љубичевских коњичких игара и одржава се увек петком поподне у центру града, јер су субота и недеља дани када се одржавају такмичења на хиподрому. Приликом дефилеа се званично отварају Игре и сви хрле у центар града како би гледали параду предвођену учесницима Љубичевског вишебоја, за којима следе галопери, […]

0 comments