првог викенда у септембру

Коњичко друштво

Коњичко друштво “Кнез Михаило”

Коњичко друштво “Кнез Михаило” је добровољно организација која се бави одгојем расних коња, унапређењем народног коњарства и организацијом спортских такмичења као својом основном делатношћу. Своју делатност Друштво обавља преко секције, које су ангажоване на унапређењу коњарства у стиском и моравском крају , као и на едукацији чланства.

Главна делатност Друштва је организација коњичких такмичења. У том циљу Друштво организује 5 тркачких дана у току године И то: почетком маја, 7. Јула, два тркачка дана у оквиру Љубичевских коњичких игара првог викенда у септембру и средином октобра у част ослобођења града.

Поред галопских и касачких трка и утакмица у прескакању препона (на ЉКИ),   Друштво се бави и организацијом утакмица у даљинском јахању ендуранце. У овој, код нас, новој дисциплини Коњичког спорта чланови Коњичког друштва остварили су изузетне резултате.

Друштво се бави и одгојем расних коња. Пожаревачки хиподром је најстарији спортски објекат у Пожаревцу и околини. Његова изградња започета је 1892. године, исте године када је основан одбор Дунавског кола јахача за пожаревачки округ, а прве трке на њему одржане су већ наредне 1893. године. Пожаревачки хиподром данас спаде у ред најуређенијих спортских објеката ове врсте у Србији. Налази се на удаљености од око 3 км од центра града. Простире се на површини од око 50 ха Има све услове за организовање свих врста коњичких такмичења.

Спортски део чине две тркачке стазе и то: галопска, травната, стаза дуга 1550 м, касачка стаза, са шљакастом подлогом дуга 1400 м и скакалиште за препонске утакмице. Обе тркачке стазе и скакалиште су “А” категорије.

Званични сајт друштва   http://www.kdknezmihailo.org.rs/

 

Коњичко друштво "Кнез Михаило"
Илије Гојковића б.б.
12000 Пожаревац

+381 12 555 323
+381 12 555 385

Почасни председник организационог одбора

53. Љубичевских коњичких игара.

Председник Републике Србије
господин
Томислав Николић

53. Љубичевске коњичке игре

Овогодишње Љубичевске коњичке игре, чији је врхунац Љубичевски вишебој, су се дефинитивно показале као прекретница у начину организације како пратећих манифестација, тако и догађаја на хиподрому. Потрудили смо се да 53. ЉКИ превазиђу све претходне. Манифестацију су отворили председник Србије Томислав Николић и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, а посетиоци су аплаузима поздрављали знамените личности […]

0 comments

Свечани дефиле

Свечани дефиле учесника кроз град представља почетак Љубичевских коњичких игара и одржава се увек петком поподне у центру града, јер су субота и недеља дани када се одржавају такмичења на хиподрому. Приликом дефилеа се званично отварају Игре и сви хрле у центар града како би гледали параду предвођену учесницима Љубичевског вишебоја, за којима следе галопери, […]

0 comments